OFTE STILTE SPØRSMÅL

Oppsettingstid varierer og avhenger størrelse på teltet. For de mindre modellene som 4×4 og 5×5 tar det kun 5 – 10 minutter å pumpe opp et X-gloo telt med elektrisk pumpe, mens et 8×8 telt tar ca. 35 minutter å pumpe opp. Teltene kan også blåses opp med håndpumpe der det ikke er elektrisitet, men det tar noe lenger tid.

Ja, dersom man er uheldig og en eller flere av deler av teltet skades, kan disse delene enkelt frakobles og repareres eller erstattes. Bena kan demonteres og innertubene kan tas ut for reparasjon på samme måte som man reparerer en sykkelslange.

X-Gloo teltet kan vaskes, men det er viktig å bruke en veldig mild såpe. Det er viktig å være spesielt forsiktig med å vaske telt som har fargekombinasjoner. Dersom teltet har sterke rødfarger, blåfarger o.l. og teltet også har områder med hvit farge, kan de sterke fargene smitte av i vask og føre til at teltet ødelegges.

I et gunstig klima kan X-Gloo teltet teoretisk stå oppblåst på ubestemt tid. I ekstremt høye eller lave temperaturer kan det være nødvendig å etterfylle luft fordi luften i slangen trekker seg sammen eller utvider seg.

Alle X-Gloo telt er værresistente. Hvert telt er vanntett og det kan stå i vind opp til 32 km/t uten ballast – dette har vi testet i vindtuneller for å bevise! Å stå under et X-Gloo telt tilsvarer like mye UV beskyttelse som solkrem med faktor 50. Teltet er laget av en type polyethylene som er brannsikkert. Så oppsummert, et X-Gloo telt kan tåle omtrent alt som det har mulighet for å bli eksponert for.

Et X-Gloo telt kan ankres til nesten hvilket som helst underlag som f.eks. jord, stein, teppe, snø eller gulv. Teltets allsidige forankringsmuligheter for både myke og harde underlag, og ikke mist ulike ballastmuligheter, betyr at X-Gloo kan settes opp i ulendt terreng i åser og fjell.