X-GLOO – produsenten av de originale, oppblåsbare event-telt med samme navn, feirer i disse dager 10-års jubileum. X-GLOO merkevaren eies av det tyske selskapet Skywalk GmbH som også produserer Skywalk paragliders og kitesurfing utstyr.

Stor etterspørsel etter X-GLOO event-telt medførte internasjonal lansering

De første X-GLOO telt prototypene ble faktisk designet for å gi ly, lagring og opplæringsrom på paragliding og kitesurfing events. Selskapet så etter hvert et større marked for teltene til merkevarebygging og events, og lanserte X-GLOO oppblåsbare event-telt internasjonalt. Målet var å bygge et telt som kunne tåle ekstreme værforhold med høy vindhastighet, ekstreme solforhold, regn og snø.  Samtidig var kravet at teltene skulle settes opp uten tilgang på strøm. Videre skulle teltene ha imponerende design, være lette, og selvfølgelig enkle å sette opp. Ingen enkel oppgave; men takket være mange års erfaring innen aerodynamikk og high tech materialer, hadde oppfinnerne på Skywalk snart sine første prototyper klare.

De aerodynamiske teltene ble døpt “X-GLOO” på grunn av den runde igloformen. Formen på teltene og høykvalitets komponenter, gjorde at teltene raskt ble trendsettende i bransjen. Manfred Kistler, medgrunnlegger av Skywalk og oppfinner av X-GLOO, forteller “de første reaksjonene på de oppblåsbare event-teltene var enorme. Alle ønsket en X-GLOO. Det ble derfor besluttet å etablere en ny avdeling under Skywalk kalt “X-GLOO”.

Tusenvis av timer til testing og fokus på design ga “Red dot design award”

Siden produktlanseringen i 2007 har X-GLOO vært innovatør og spesialist i oppblåsbare arrangement-telt. Selskapet har investert tusenvis av timer i testing. Testingen omfatter test av prototyper for å sikre at X-GLOO-teltene holder best kvalitet og pålitelighet på markedet. Disse strenge forpliktelsene til kvalitet og design gjorde at X-GLOO ble tildelt «red dot design award» i 2008.

Kjente merkevarer på kundelisten internasjonalt og i Norge

X-GLOO er nå en internasjonal anerkjent merkevare som benyttes av internasjonale kjente merkevarer i ulike bransjer. En kort liste over selskaper som bruker X-GLOO oppblåsbare arrangementstelt inkluderer: Red Bull, Coca-Cola, Coors Light, Yogi Tea, Go Pro, DJI, BKT-dekk, Landrover, Jaguar, Audi, Ford, Chevrolet, Adidas, Puma, Nike, Trek, BMW, Scania og Thule. Saturn har vært ansvarlig for distribusjonen av X-GLOO teltene i Norge siden 2010,og har levert X-GLOO oppblåsbare eventtelt til selskaper som blant annet Toyota Norge, BMW Norge, Scania, Alpina, Huawei, BRP Norge, Suzuki Marine, GET og KRIK, Kongsberg gruppen, Salomon Norge og NASTA. “På messer og events må utstyr fungere. Det er derfor betryggende å levere et kvalitetsmerke som X-GLOO. Våre kunder verdsetter kvalitet og ikke minst teltenes design og modulbaserte system som gir de fleksibilitet, sier Lars Vetterstad i Saturn. Les mer om X-GLOO modeller og modulsystemet her: X-GLOO modeller.